Montering & justering dörrstängare i Göteborg

När du monterar en dörrstängare i en villa eller fastighet finns det flera viktiga faktorer att tänka på för att säkerställa att den fungerar korrekt och effektivt. Här är några riktlinjer och tips:

Monteringsplats:

Dörrtyp: Se till att dörrstängaren är kompatibel med dörrens typ och vikt. Det finns olika dörrstängare för trä-, metall- och glasdörrar. Användningsområde: Bestäm om det är en inomhus- eller utomhusdörr. Utomhusdörrar kräver vanligtvis robustare och väderbeständiga dörrstängare.

Kraft och Justering:
Stängningskraft: Välj rätt stängningskraft för dörren. För en tung dörr behövs en starkare stängningskraft.
Justering: Se till att dörrstängaren går att justera för att passa dörrens vikt och öppningsvinkel. Detta är viktigt för att säkerställa en smidig stängning och för att undvika att dörren slår igen för hårt.
Installation:

Säkerhet och Tillgänglighet:

Säkerhet: Kontrollera att dörrstängaren har en backcheck-funktion som förhindrar att dörren slås upp för hårt och skadar väggen eller dörren. Tillgänglighet: Se till att dörrstängaren är lätt att använda och inte kräver för mycket kraft för att öppna dörren manuellt.

Installation:

Professionell Installation: Om du inte är erfaren, överväg att anlita en professionell för att installera dörrstängaren. Felaktig installation kan leda till att dörren inte stängs ordentligt eller till och med orsaka skador på dörren eller karmen. Skruvar och Beslag: Använd rätt typ av skruvar och beslag som är lämpliga för din dörr och väggtyp.

 

Karv på Låssmeden:

Dörrtyp: Beskriv din dörr noggrant för låssmeden. Det inkluderar materialet (trä, metall, glas etc.) och tjockleken på dörren. Önskad Funktion: Förklara hur du vill att dörrstängaren ska fungera. Vill du ha den självstängande eller bara som en dörrdämpare? Budget: Ange din budget för att låssmeden kan rekommendera lämpliga alternativ inom din prisklass. Underhåll och Livslängd: Fråga om underhållskrav och förväntad livslängd för den föreslagna dörrstängaren. Garanti och Service: Fråga om garantivillkoren och om låssmeden erbjuder service och reparationer om det skulle behövas i framtiden.

Dörrjustering | Låsproffsen

Kontakta oss idag

Kontakta din låssmed i Göteborg. Vi har jour dygnet runt, året om, alla jobb utförs av behörig personal och vi levererar alltid säkra låstjänster.

 031-13 13 13

Kontakta Låsproffsen

031-13 13 13 – Det enda låsnummer du behöver